Tuesday, May 27, 2014

Děti v Praze

Rodinný výlet do kteréhokoliv velkoměsta s sebou nese jistá úskalí. To, že děti dlouho neposedí a nevydrží v klidu asi není nutné dlouze rozebírat. Návštěvy hradů a zámků, muzeí, nebo delší okružní prohlídky města mohou být s malými turisty problematické. Existuje, ale celá řada aktivit, které ocení velcí i malí cestovatelé a Praha je městem spousty možností a nemusí jít jen o tradiční návštěvu Zoo a hračkářství.Volnočasové aktivity můžete samozřejmě zajistit svépomocí, nebo se obrátit na recepci PCA kde vám personál ochotně poradí.

Najezte se venku
V dobách minulých byla návštěva restaurace s malými dětmi vymezena pro dny oslav a zvláštních příležitostí. Dnes celá řada restaurací vítá malé hosty, má pro ně připraveno dětské menu a dětský koutek plný her. Zalíbit by se vám mohla například restauraci Výtopna kde nápoje rozváží malý vláček. Dětem lze také přiblížit české zvyky na tradičním folklorním večeru s typickou českou večeří, hudbou a tancem.

Projeďte se lodí
„Náplavka“ snížený břeh Vltavy je kotvištěm lodí a parníků, které vyrážejí na plavby různých délek a tras. Z pestré nabídky si jistě vyberete tu pravou pro vás. Půjčit si můžete i malou loďku, nebo šlapadlo, Vltava je za hezkých dnů velmi klidná a není proto třeba velká námaha abyste si výlet užili. Děti lodičky milují.

Hrajte si
I samotné centrum Prahy ukrývá několik dětských hřišť, kde se vaše ratolesti vyřádí. Jedno takové hřiště najdete pouhých pár kroků od Václavského náměstí ve Františkánské zahradě, malém kousku zeleně ukrytém před ruchem jednoho z nejfrekventovanějších míst v Praze.

Jděte do divadla
Loutky jsou v České republice doma. Loutková divadla se těší velké oblibě u diváků všeho věku a představení hrají i v anglickém jazyce. Vizuální i zvuková stránka děti jistě nadchne.




Více informací i akcí najdete zde

Zdroj inspirace: www.pragueexperience.com

Related Articles

0 komentářů:

Post a Comment