Wednesday, April 23, 2014

Akce, které by Vám při květnové návštěvě Prahy neměly uniknout

Květen je měsícem, kdy už je ve vzduchu pomalu cítit léto, všechno kvete a i mrzout zavadí o romantiku. Pro metropole je to měsíc, kdy přibývá turistů a akce všeho druhu se začínají dostávat z ospalých budov ven. Praha není výjimkou, jako v každém velkém městě i zde najdeme nepřeberné množství akcí, aby si vybral opravdu každý. Ze strany autora by bylo lehce sobecké hodnotit, které z akcí jsou „nejlepší,“ proto Vám představím události, které mi přišly pestré a zajímavé a snad si v nich najdete tu svou „nej“.

Gastronomie

záliba v jídle přetrvává století, kulinářské akce poslední dobou zažívají obrovský boom a dostávají se opět do středu zájmu, není tedy divu, že jich na každý měsíc připadá celá řádka a květen nevyjímaje.
zdroj: http://www.farmarsketrziste.cz/naplavka
Farmářské trhy: ať už pravidelný zájem, nebo vítané zpestření běžných nákupů, klíčovým dnem pro farmářské trhy v centru města je sobota. Každou sobotu se pravidelně konají farmářské trhy v parčíku na Náměstí Jiřího z Poděbrad, nebo v příjemném prostředí na Náplavce podél Vltavy.
Street Food Festival: v pražských Holešovicích sídlí Cross klub a lidé kolem tohoto známého klubu se rozhodli uspořádat festival jídla trochu jinak, zajímavou nabídku jídel doplněnou o přednášky, dětský koutek a after party v prostorách 
klubu a kavárny. 
Pivní festival: co by to bylo za návštěvu České republiky bez pořádného piva. 17 dní, Letenské sady, přes 100 pivních značek z celé ČR, rock´n´roll, pochoutky k pivu, 4000 míst k sezení to je Český pivní festival v kostce.

Za poznáním

Památky jsou sice důležitým artiklem každého turisticky atraktivního místa, v Praze však jistě nejsou jedinou zajímavostí. 
zdroj: http://www.botanicka.cz/buxus
Botanická zahrada Praha – výstava Motýlů: samotná botanická zahrada představuje oku lahodící kousek exotiky uprostřed velkoměsta. Na 5 000 skleníků, akvárium, historická vinice a mnohá další atraktivní zákoutí upoutají i toho, komu zní slovo skleník jako synonymum nudy. Do poloviny května je navíc možnost zúčastnit se jedinečné výstavy motýlů, až 4000 párů křídel určitě uchvátí. 



Sport

Mezinárodní Pražský Maraton: nejprestižnější maraton ve střední Evropě a jeden z nejhezčích maratonů světa si můžete užít z pohledu účastníka i diváka. Spojit historii s trochou sportu pak dovoluje cílový prostor s doprovodným programem přímo na Staroměstském náměstí. 

Jiné

zdroj: www.zombiewalk.cz
Zombie Walk: pochod oživlých mrtvol si získává oblibu po celém světě. Předposlední víkend v květnu si to průvod pražských zombií zamíří přes Prahu až do Rock Café, kde se bude konat závěrečná párty, která je přístupná i obyčejným smrtelníkům.




zdroj inspirace: www.citybee.cz

Related Articles

0 komentářů:

Post a Comment