Tuesday, May 6, 2014

Romantická Praha

Romantiku vnímáme každý tak nějak po svém a „romantická“ zřejmě nebude první adjektivum, které vás ve spojení s Prahou napadne...je zde ovšem několik faktů, které romantickou teorii mění v praxi. 

Vltava 

Fakt první: Vltava, řeka v centru města, která na hladině zrcadlí budovy i světla. Vede přes ni bezpočet mostů historických i nových, které vybízí k procházkám a zastávkám s pozorováním slunce ať už vychází či zapadá. Projížďky na výletních lodích či lodičkách kolem ostrůvků,  posezení a procházky po sníženém břehu přímo u vody..




Prokopské údolí

Fakt druhý: Parky a příroda. Městské parky i kousky přírodních rájů uprostřed města, i to Praha nabízí. Ať už se vydáte třeba na Petřín, do královských zahrad, nebo do Prokopského údolí čekají na vás zpěv ptáků, jezírka, cestičky, vyhlídky, pikniky..

Koláž pražských památek


Fakt třetí: Historie a umění. Pro jednoho nuda pro druhého romantická cesta do historie.. Město králů a centrum umění, od historického po současné..

Fakt čtvrtý: Město samotné. Panoramatické výhledy prakticky na každém kroku, osvětlené památky, romantická zákoutí, spletité uličky, zapadlé kavárny..



Přesvědčeni? Nejlepší důkaz je na vlastní oči! Pokud se rozhodnete pro romantický víkend v Praze, rádi Vás uvítáme v našich luxusních apartmánech a rádi Vám poradíme, jak si místní romantiku užít plnými doušky. Na nabídku se můžete podívat ZDE
Vltava, lodičky
Praha, pohled ze vzduchu
Noční pohled na Pražský Hrad
Pohled ze břehu Vltavy



Related Articles

0 komentářů:

Post a Comment