Wednesday, January 28, 2015

Meet our staff - Michaela

Úkol je jednoduchý. Jednou měsíčně vybereme zaměstnance z jakéhokoliv oddělení, který dostane pár otázek a zároveň ho vyfotíme přímo z pracovního prostředí. Tento výsledek pak můžete sledovat zde, počínaje dneškem!
První odvážlivec je Michaela, která nasadila laťku vysoko. :) Pojďte se s námi společně podívat na její odpovědi. 


The task is simple. Each month we will choose one employee who will get several questions and also his/her actual photo from the working day will be taken. You can see the results, here, on our blog, starting from today! 
The first one is Michaela who set the bar high :) Now, let's all have a look how she dealt with the questions. 





Jak by ses popsala 5 slovy?
Ambiciózní, pracovitá, nekonfliktní, tvrdohlavá žena.
How would you desribe yourself in five words?
An Ambitious, hardworking, non-conflictual, stubborn woman. 

Jaká je Tvoje pozice u Prague City Apartments?
Denní recepční.
What's Your Position at Prague City Apartments?
Day receptionist

Jak obvykle probíhá Tvůj pracovní den?
Problémovým vstáváním :-). Po příchodu do práce mne čeká předání směny od nočního recepčního
a osobní příprava na nájezdy našich klientů. Práce denních recepčních však mimo check-in a check-out hostů zahrnuje telefonní či emailovou komunikaci a informativní činnost. Nyní v nízké sezoně však zaznamenáváme velmi klidný pracovní den. S příchodem jara nás ovšem čeká více hostů, a tím
i více práce.
How does your working day usually look like?
It starts with a problem waking up. :) After the arrival at work, I get the shift changeover from the night receptionist and I will prepare for the new arrivals of the guests. Apart from check-in and check-out, the job of day receptionist includes phone and email communication and providing information. Now in low season we have a peaceful and calm working day. But as soon as the spring starts, more guests will arrive, which means more work as well. 

Dokáže Tě na práci něco překvapit? Vybavíš si nějakou veselou situaci z práce?
Na práci mě občas překvapí specifické požadavky hostů. Veselých historek máme spoustu. Jednou odpoledne přišla rezervace na apartmán v Residenci Karlova. Po několika hodinách nám volala recepční z nejmenovaného hotelu blízko ulice Karlova, že má na recepci naše hosty. Klienti si zapomněli přečíst informaci, že check-in probíhá na jiné adrese, než se nachází daný apartmán. Hosty jsem vyzvedla v hotelu a společně jsme se vydali na apartmán. Po pár minutách jsme však zjistili, že je byt obsazený, a že v našem systému došlo k chybě. Byla to poměrně nepříjemná a trapná situace, nicméně danými hosty byli mladí Američané, kteří v takové situaci neviděli žádný problém. Kluky jsem tedy ubytovala v apartmánu v Dušní – byli nadšení a pobyt si ihned prodloužili. Na druhý den mne navštívili na recepci, vyprávěli jsme asi hodinu a nyní stále udržujeme přátelské vztahy
a plánujeme společný výlet do zahraničí.
Is there something which can surprise you at work? Do you recall any funny moments?
Sometimes I get surprised by the specific requirements of the clients. We have many funny stories. One afternoon we got a new reservation for the apartment at Residence Karlova. After several hours, we got a phone call from one hotel situated near the Karlova street, that our guests are standing at their reception. The clients forgot to read the information, that check-in is made in our office, which is not located at Residence Karlova. I picked-up the guests and we went together to see the apartment. Unfortunately, we found out that the apartment was occupied and some sort of mistake had been made in our system. It was an unpleasant and awkward situation, however the clients were young Americans so they were cool with this. I accommodated the boys at Dušní apartment and they were so excited and prolonged their stay immediately. They visited me the day after at the reception, we chatted for an hour and we are still in touch and plan together a trip abroad. 

Co Tě baví ve volném čase?
Ve volném čase studuji, sportuji, ráda čtu, cestuji a také s přáteli rádi chodíme do čajoven či po barech a užíváme studentského života.
What do you do in your free time?
I study, do some sports, read, travel and go out with my friends to tea-rooms or bars to enjoy our student's life. 

Jaké je Tvoje oblíbené místo v Praze? Co bys doporučila našim hostům navštívit?
V letních měsících ráda s kamarády chodím na Náplavku a do Riegrových sadů. Oblíbených podniků mám mnoho, jsou jimi například Vzorkovna, Chilli Bar nebo La Bodeguita. Klientům bych určitě doporučila navštívit nějaké mimopražské město. Praha je krásná a v její poměrně blízké vzdálenosti nabízí i jiná krásná místa k vidění. Dle motivu a věkové kategorie doporučuji například návštěvu města a pivovaru v Plzni, Karlovy Vary jakožto lázeňské město, Český Krumlov, Kutnou horu, případně Terezín.
What is your favourite spot in Prague? Which place would you recommend to the guests of Prague City Aparments?
I like going to Náplavka or Riegers Gardens in summer with my friends. I have many favourite places – for example Vzorkovna, Chilli Bar or La Bodeguita. I can also recommend to our clients to go out from Prague. Prague is beautiful and in its close distance you can go to Plzeň (Pilsen) to see the city and the brewery, Thermal City Karlovy Vary, Český Krumlov, Kutná Hora or Terezín. 

Děkuji, Míšo. :) Je ve firmě někdo, koho byste chtěli poznat? Nebo určitě oddělení? Podělte se s námi
v komentářích.
Thank you Míša. :) Is there someone in our company, who you would like to meet? Or a specific department? Share with us your ideas in comments.